Projecten

Sussen

Sussen

Afstudeerproject opleiding Photograpic Design aan de NAVB “Sussen is een project dat gaat over twee zussen, die in wezen heel verschillend zijn maar elkaar toch versterken, juist doordat ze zo verschillend zijn. En soms versmelten ze zelfs als één. Fotografisch heb ik geprobeerd deze verschillen en symbiose vast te leggen . Ik ben op zoek gegaan naar hun gevoel en het gevoel hoe de kijker het ziet. Een gevoel van vervreemding en toch herkenning. De titel van het project Sussen is dan ook een afgeleide van elkaar sussen, troosten en elkaar comfortabel maken. Gezien ik als moeder van deze twee zussen letterlijk en figuurlijk dichtbij kan komen, is er tijd en vertrouwen waardoor je midden in hun persoonlijke omgeving staat en er een intieme wereld wordt gecreëerd. Sussen is een mooi en liefdevol document voor nu en zeker voor later , op weg naar volwassenheid. Of hun band zo blijft is de vraag. Het vertrouwen wat ze hebben in mij en in elkaar is bijzonder en waardevol.”

Pappa

Pappa

Beschrijving Mijn vader, in mijn ogen was hij altijd een sterke, onsterfelijke man. Door een aantal ziektes in korte tijd, veranderde mijn visie en moest ik gaan inzien dan zelfs mijn pappa wordt ingehaald door de tijd

Symbiose

Symbiose

Beschrijving Mijn relatie met mijn jongste dochter is bijzonder en voelt kwetsbaar. Ooit verloor ik haar bijna tijdens de zwangerschap en na haar geboorte kreeg ik het HELPP syndroom en toen verloor ze bijna mij als moeder. De altijd voortdurende onderliggende angst om haar kwijt te raken voelde soms verstikkend maar maakt ook de bijzondere bad met haar.

Extra shy

Extra shy

Beschrijving Ze is altijd bang om gezien te worden, wil elke confrontatie ontvluchten. Onzichtbaar, kruipen en verbergen. Als sociaal contact een hoge berg is die elke keer weer moet worden genomen, hoe zou dat voelen?

Inside my head

Inside my head

Beschrijving In de jaren 80 was mijn dementerende tante opgenomen in de Ursula kliniek in Wassenaar. Het gebouw gaf mij een gevoel van kilte, verdriet en verlies. De lange gangen weergalmden bij elk geluid en het geschreeuw van de mensen die daar woonden gaven mij een angstaanjagend gevoel; een gevoel dat in mijn dromen kwam spoken. Met dit project heb ik geprobeerd dit gevoel neer te zetten, vluchten, angst en ook verstoppen.

note Het oude gebouw is jaren geleden al tegen de grond gegaan, de foto's van het gebouw zelf zijn gemaakt in een schoenendoos, van de oude foto's die beschikbaar waren.

Lichtpuntjes in lockdown 2020

Lichtpuntjes in lockdown 2020

Beschrijving Maart 2020: een lockdown vanwege het Covid-19 virus, de lichtpuntjes in deze bijzondere tijd waren de lichtstralen die in ons huis vielen. Het omarmde elke dag het gezinsleven en voelde als een troost.

Karin  van Bijlevelt
Fotografie
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn