Leftovers

Expositie collectief Catch 21 den Haag het Atrium 20 dec tm 9 jan 

https://atriumcityhall.nl/agenda/foto-expositie-catch21/

Door persoonlijke verhalen te vertellen die dicht bij haar zelf staan, en dit visueel weet om te zetten in beelden, weet Karin mensen te raken of te verbinden. Haar werk heeft een zachte poëtische analoge sfeer, de beelden worden met elkaar versmolten tot een eenheid.


"Mijn vader werd als zes weken oude baby aangeboden bij het leger des Heils ; zijn moeder, mijn oma, was verliefd geworden op een Duitse soldaat in 1942. In die tijd was het sowieso een schande om ongehuwd zwanger te worden laat staan van een Duitse soldaat. Mijn oma kwam bovendien van een hogere klasse familie . Het was gelijk duidelijk dat mijn vader niet gewenst was in die omgeving .

Mijn vader vertelde vroeger veel over zijn jeugd in het weeshuis van het leger de Heils maar zijn verdriet liet hij nooit zien.  En hoe voelde zijn moeder zich? Zij kwam af en toe langs om te kijken hoe het met haar zoontje ging. Ze moest mijn vader afstaan omdat haar moeder dat wilde.Een vreselijk verhaal …ik ben op zoek gegaan. Op zoek naar het gevoel van afstaan en vasthouden. Moeder en kind. Wat als die band wordt doorbroken ?"
 

 
Karin  van Bijlevelt
Fotografie
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn